28.1.2011Hommelit ei ole ihan hanskassa. Yrjöpaskalaatotusta ja kuumetta ilmassa. Nyt jo parempi olo. Niinku aina kun on oksennellut rivakasti.

Mulla tänään päällä vaatteet joissa on helppo oksentaa. Kulahtanut ja roikkuva paita ja pyjamahousuntapaiset, molemmat jostain Lindexiltä tai henkkamaukasta alle kympillä. Villatakki on kirpparilta parilla eurolla ja olen saanut sen kyynärpäät puhki. Mulla on terävät kyynärpäät. Jalassa on itseneulotut mustat villasukat.

Oksentamispukeutumisessa tärkeintä on rentous ja mukavuus. Myös oman vartalotyypin huomioiminen asuvalintaa tehdessä on suositeltavaa. Materiaalivalintoja tehdessä kannattaa ensiksi kiinnittää huomiota siihen miltä vaate tuntuu iholla. Käyttötarkoitus ja -ympäristö on syytä huomioida. Perinteinen puuvilla ja erilaiset puuvillasekoitteet ovat edullinen ja suosittu vaihtoehto. Värien suhteen turvallinen valinta on musta tai muut tummat sävyt, tumma harmaa tai ruskea. Oksennuspukeutumisen kulmakiviä ovat myös kerroksellisuus ja helppous.

Olosuhteiden mukaan vaatetusta joutuu vähentämään tai lisäämään. Tähän vaikuttaa oksentelutiheys, ympäröivä lämpötila sekä kehon lämpötila ja sen mahdolliset vaihtelut.Vaatteet eivät myöskään saa hiertää tai kiristää. Alimman kerroksen ollessa kokomustaa puuvillaa, voi väli- tai päällikerrokseksi valita laajan toiminta-alueen omaavan villan. Villa mukautuu kuumuuteen ja lämmittää taas mukavasti esim. vessanlattialla maatessa. Jos vessanlattialta pääsee välillä vaikka sohvalle, voi ympärilleen kietaista vielä torkkupeiton tai kaulaliinan.


Biisi:Cake – I Will Survive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti