26.2.2011Viikkoni on tylpistynyt aikatauluttavan natsimutsin viikoksi. Luomumetodein olen yrittänyt pienentää lapsen silmänaluspusseja, onnistuen siinä tasan en yhtään. Nyt lapsi on karussa jossain päin Niiralaa ja voin keskittyä viikon lehdistökatsaukseen.

Postilaatikostani tippui tänään Pirkka-lehti ja aiemmin viikolla Sara-lehti. Pirkassa on niitä kiksejä, eiku niksejä, joissa sukkahousujen avulla tehdään kaikki. Niistä minä tykkään. Kuukauden niksinä taisi olla sukkahousujen vetäminen jalkaan jotain tarkoitusta varten, liittyen kotitarvepuihin, mutta ohitin sen, sillä kotitarvepuutyöt ei oo mun juttu. Muistin samalla (muistini on parantunut kun olen lopettanut viinan juomisen, ei niin hyvä juttu...) uutisen jostain vuosien vuosien takaa, jossa pankkiryöstöä suunnitellut kaksikko vetäisi sukkahousut päähänsä pankin ovella ja kävivät sitten kiistelemään jostakin ryöstöön liittyvästä yksityiskohdasta. Se herätti ulkopuolisen kiinnostuksen, tyypit korjattiin talteen ja pankkikin jäi ryöstämättä.

Sara-lehden kannessa Ristomatti Ratia syö halvannäköistä helminauhaa hampaat irvessä. Olen yrittänyt nyt useamman päivän lukea lehteä, mutta sen ulkoasu ja taitto tökkii mua tikulla silmään. Pääsen aina pari sivua eteenpäin ja sitten sattuu päähän ja alkaa oksettaa. Se on niinku paska lehti lukea. Huono käyttis. Tilasin näytenumeron ja on todennäköistä että lehdessä riittää minulle selattavaa vuodeksi.

Ihastuttava ja raikas julkaisu sen sijaan oli lukemani perussuomalaisten vaaliohjelma. Se voitti eilisiltaisen Julia Roberts-elokuvan 6-0. Julistuksen alussa kävi heti selväksi että perustavanlaatuiset suomalaiset ovat inhimillisyyden ja tasa-arvon puolue. Siitä minä tykkään. Minusta on ihanaa kun kaikilla ihmisillä, ikään, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntaukseen tai ihonväriin katsomatta on tasa-arvo.

Minä aion äänestää näissä vaaleissa. Todennäköisesti äänestän jopa ennakkoon, niin ettei ainakaan Timo Soini pääse minua herättelemään. Tai siis laiskuuttani saatan äänestää vasta äänestyspäivänä, sillä olisi ihan hauskaa herätä siihen että Timo Soini herättää minut. Kunhan tuo mukillisen kermakahvia tullessaan. Ihan milloin vaan voit tulla Timo Soini.

Mun paatunutta sydäntä lämmitti seksin, eiku sekin ajatus että perussuomalaisuus on sitä että yleisradio lopettaa amerikkalaisen hutun lähettämisen ja suosimisen.

"Sen sijaan yleisradion olisi keskityttävä suomalaisen ja laajemmin länsimaisen kulttuurin vaalimiseen tarjoamalla korkealaatuista kulttuuriohjelmaa mm. dokumenttien, teatteriesitysten tai konserttien muodossa."


Minä uskon ihan henkilökohtaisesti että tämä on jokaisen suomalaisen harras toive. Lisää teatteria ja dokumentteja ja konsertteja! Lisää taidetta!


Perussuomalaiset suhtautuvat kulttuuriin ja yhteisöllisyyteen arvostaen ja kunnioittaen. Veikkauksen voittovarat tulee jatkossakin ohjata opparin kautta, kokonaisuudessaan, taiteelle ja tieteelle, urheilulle ja nuorisolle. Sehän on ihan mahtijuttu. Muutosvastarinta on aina ihmisen ensireaktio kaikkiin kivoihin muutoksiin ja uudistuksiin ja silloin on hyvä että jokin asia pysyy ennallaan.


Paikalliskulttuurin vaaliminen, ohjaamalla nuoriso kansantanhujen ja -musiikin sekä kotiseutumuseoiden vaikutuspiiriin, nuorten omilla ehdoilla tietenkin, on myös erityisen lähellä mun sydäntä. Niiku kasvattajana. Ja se että rakennetaan uusia kulttuurikeskuksia on ihan parasta. Vanha sanonta että kaikkea paitsi kansantansseja on kokeiltava, saa nyt kylmää kyytiä.

Henkiset arvot, inhimillisyys ja oman elämäni asiantuntijuus ja se etten vielä ainakaan ole ulkoistanut ajatteluani, tekee musta mallikkaan perussuomalaisen. Mä menen nyt miettimään ketä päättäjää mä rankaisen suosiollani. Tai epäsuosiollani.

Tein ihailijakuvan Timo Soinista. Ehkä vähän liian postmoderni?

8 kommenttia:

 1. Anonyymi26/2/11

  Mä en voi myöskään lukea Saraa, tai siis en onnistu lukemaan sitä, olen jotenkin näkövammainen. Vaikka muuten kyllä tykkään naistenlehdistä.

  T: Pilvi töistä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi26/2/11

  Sun kannattaa lukea perisuomalaisten vaaliohjelmaa. Sitä on helppo ja mukava tavata.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi26/2/11

  Mä oon liian cityvihervammainen ymmärtämään persuja ja kansallisylpeyttä.

  T: Pilvi jälleen töistä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi26/2/11

  Kunnon suomalaispurenta nappaa takaa ja julistaa äidin kielellä:exit only!
  t.työ läinen

  VastaaPoista
 5. Anonyymi26/2/11

  Persuilla ei ole mitään sanottavaa siihen miten veikkausvarat jakaantuvat nyt ja jatkossa. kaikkea se soini suustaan päästeleekin.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi26/2/11

  MAAHANMUTAJAT POIS MAASTA VIEVÄT MEIDÄN NAISET JA TYÖPAIKAT EIKÄ TEE TÖITÄ JUSSIHALLA AHO PERSIDENTIKSI!!!11

  VastaaPoista
 7. PILVI POIS TYÖISTÄ SE VIE TYÖT MAHAANMUUTTAJILTA JA SOTAVETERAANEILTA. VÄINÖLINNAOPPI JA TALVISODASSA HIIHTÄMINEN PAKOLLISEKSI PERUSKOULUIHIN. KIITOS 1939-1944.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi27/2/11

  Lisää kansanmusiikkia ja heti! Kansallinen kulttuuri on säilöttävä ja rajat suljettava!

  Sari, anonyymisti.

  VastaaPoista