7/02/2015

DIY


Kun tekee kaiken itse, säästää aina. Saa juuri sitä mitä haluaa ja tarvitsee. Minähän päätin jo ajat sitten kirjoittaa itse omat horoskooppini. Tänään olisi pitänyt kirjoittaa sellainen horoskooppi jossa lukee:

Älä ryhdy tänään mihinkään äkkipikaisiin toimenpiteisiin, sillä universumi on jokaista liikettäsi vastaan. Ota rauhallisesti ja istu koko päivä terassilla. Lue vaikka kirjaa, mutta älä tee yhtään mitään. Älä myöskään anna neuvoja, äläkä varsinkaan kysy neuvoja, sillä olet aivan liian helposti johdateltavissa. Ole varovainen, sillä kaikki avaruuslennosta hiusten värjäämiseen käy.

Kaikki meni terassille asti putkeen. Keskustelin P:n kanssa vihanneksista. Kurkusta, lenkkimakkarasta, banaanista, pilsneristä ja ennen aikojaan vanhenneista miehistä. Aloin miettiä, että elämäni kaipaa juuri nyt jonkin pienen muutoksen. Uuden suunnan. Että pitäisikö vaikka värjätä hiukset ruskeiksi? (Viimeksihän mietin tätä baarimikkoni kanssa joskus kuukausi sitten. Se sanoi, että olisi radikaalimpaa alkaa lesboksi kun värjätä tukkaa. Oikeassa oli. Osittain.) Sain siunauksen. Kipaisimme siltä istumalta Sokkarin kemppariin ja valitsimme yhteistuumin viehättävän kesäisen maantievärin. Tulin oikein iloiseksi.

Nyt minulla on uusi väri hiuksissani ja olen kuin syntynyt uudelleen. Värin nimi on tuhkanharmaanvihreä. Tai harmahtava tuhkanvihreän ruskea. Lapsen mielestä se oli vau, ja vain vähän vihreä. Vihreähkö. Vähän vihreä on kuitenkin liian vihreä minulle. Mietin sopivaa korjausliikettä. Googletin "ompele helppo kesähattu" ja sain tulokseksi hienoja ohjeita. Konsultoin P:tä. Se sanoi että turbaani. Ja minä googlettamaan, että DIY turbanette. Löysin helpon ohjeen. Siinä neuvottiin ottamaan paita pois päältä ja leikkaamaan se tiettyyn muotoon ja sitten harsimaan kasaan. Tein työtä käskettyä. Nyt minulla on yksi musta toppi vähemmän, mutta sen tilalla on uusi turbaani. Näytän DIY-syöpäpotilaalta.

Kuolen nauruun. Turbaani päässä. Kirjoitan samalla huomiselle horoskoopin valmiiksi:

Älä ryhdy tänään mihinkään äkkipikaisiin toimenpiteisiin, sillä universumi on jokaista liikettäsi vastaan. Ota rauhallisesti ja istu koko päivä terassilla. Lue vaikka kirjaa, mutta älä tee yhtään mitään. Älä kuole nauruun.



Tätä jorattiin eilen puistopiknikillä. Raappana oli vastapäätä keikalla. Opettelin samalla nuorallakävelyä. Silloin olin vielä blondi. Oi niitä aikoja! Äsken lapsi tuli ottamaan turbaanin päästäni. Se haluaa ihailla uutta väriä, kun on jo niin tykästynyt siihen.

1 kommentti:

  1. Tykkään. Varsinkin tää lause: "Ole varovainen, sillä kaikki avaruuslennosta hiusten värjäämiseen käy."

    VastaaPoista

Epistä

  Maija ja Suvi ”Te uskonette       meit' tuntijoiksi paikan tään, mut oomme       me myöskin matkalaisia kuin tekin.” * Kieltäydyn tied...