10/28/2015

Syö, nuku ja ulkoile





Syö, nuku ja ulkoile. Vietä aikaa hyvien ystävien kanssa. Tee rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. 
Ota kunnolla etäisyyttä. Lue se kirja. Internetti on aika hyvä. 

Tällaisia neuvoja olen saanut. Hyviä neuvoja. Hyvän päivän pulpahtaessa pintaan, unohdan perusmantran ja yritän suorittaa koko maailman kertaläimäisyllä. Eipä oo tullut kovin pätevää jälkeä. Olen vartin verran valmis ihan mihin vaan ja unohdan eilisen kauhun, jonka kourissa en osaa päättää, otanko lääkettä vai en. Itken puhelimessa sairaanhoitajalle. Se sanoo, että ota se lääke nyt. Sitten lepää. 

Vartti vuorokaudesta muuttuu tehokkaaksi ajaksi, jonka sisällä saan hoidettua itselleni sijaisen, sovittua uuden lääkäriajan ja luettua ehkä yhden sähköpostin, johon myös vastaan. Sitten tulee uni. Sitä ja kuolaa kestää neljättä tuntia, mutta olenpahan ainakin vapaa ja elimistön räikeä stressitila laukeaa vähäksi aikaa. Herätessä olen ihanan rauhallinen ja päätän aloittaa uuden elämän heti. Vaikka juoksemalla maratonin. Ei se mene ihan niin. On turhauttavaa juosta joka ilta maraton, kun ei osaa 500 metrin matkaa kauppaan. 

Päähän jää hajanaisia sanoja ja ilmeitä. Luulen nukkuvani kun istun umpihereillä kahvilassa ja kuuntelen. En muista lähteitä. 39 on melkein kuin 40, mutta ei ihan. Vähän sama, kun 13 on vähän enemmän kuin 12. Jos nainen on ruma, vanha tai muuten vaan seksuaalisesti epäviehättävä, niin sitten se kelpaa miehelle kaveriksi.

Kävelen kotiin pidempää ja mäkisempää reittiä. Harhailen vähän. Ulkoilen kissalle ruokaa. En halua olla kenenkään kaveri. Paitsi niitten, joita rakastan. Aloitan taas alusta. Minusta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Epistä

  Maija ja Suvi ”Te uskonette       meit' tuntijoiksi paikan tään, mut oomme       me myöskin matkalaisia kuin tekin.” * Kieltäydyn tied...