2/11/2018

Armo edellä

Soittivat Hesarista ja tarjosivat digi-itseään. En keksinyt sanoa muuta kuin että tilaan lukuoikeuden, heti kun alkaa itsestä tuntua siltä. En keksinyt sanoa, että tilaan heti kaiken mitä heillä on tarjota, kiitoksena laatujournalismista ja varsinkin taannoisesta Ekbergin leipomon suorana taltioidusta tiedotustilaisuudesta, jossa kerrottiin mm. liukuovista. Ja vinkkinä muillekin ei-tilaajille: Hesarilla on niin paljon jakeluongelmia, että digilehti on harva se päivä ilmaisjakelussa internetin ihmemaassa. Ei kannata tilata.

Minilomani on ollut tarpeettoman antoisa. Ensimmäiseksi tulee mieleen lähinnä seitsemän kuolemansyntiä, oikeat kardinaalisynnit, pääpaheet, joista kaikki muutkin synnit ovat seurausta: ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo. Uusiin kuolemansynteihin kuuluvat muistaakseni myös moraalisesti kyseenalaiset kokeilut, huumeiden käyttö ja kaupustelu, geenimanipulaatio ja ympäristön saastuttaminen. Kyllä Iskä, minä olen tehnyt ihan vitusti syntiä!

Enimmäkseen syntisyyteni on pyörinyt tuorepastan, alkoholin, lihallisten himojen tyydyttämisen ja kaikenlaisen muun irstailun ympärillä. Olen riekkunut ahneena kuin geenimanipuloitu hyeena, mutta myös maannut tuntikausia laiskana, kykenemättä laiskuudeltani muodostamaan ymmärrettäviä lauseita. Olen himoinnut lähimmäiseni omaisuutta, ylensyönyt kuin sika ja tanssinut ja laulanut, varmaan myös varastanut, loukannut ja tehnyt moraalisesti enemmän kuin kyseenalaisia kokeiluja.

Tälle kaikelle riettaalle irstailulle on hyvä syy. Tiistaina nimittäin laskeudun ensimmäistä kertaa elämässäni paastonaikaan. Pääsiäistä edeltävät 40 päivää aion harjoittaa katumusta ja katua kiintymystäni kaikkiin mahdollisiin maallisiin iloihin ja koko maailmaan. Tutkiskelen Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka ilmenee kauneimmillaan Jeesuksen kärsimyksissä ja kuolemassa. Itse en kyllä aion antaa ainokaista poikaani mihinkään höpöhöpö-juttuihin tai edes ajatella sellaista. Pyrin kasvamaan ihmisenä ja saatan jopa antaa omastani hädänalaiselle, varsinkin jos se on pitkä ja komea joku random muukalainen. Yksin ei tarvitse kilvoitella. Taistelemme maailman pimeyttä ja omaa syvään pinttynyttä syntisyyttämme vastaan yhdessä N:n kanssa.

Vanhan yleismoton (kaikilla on tämänsä) rinnalle löysimme uuden ja vähän jumalallisemman: Armo edellä. Se on sellainen takaportti ja pelastus, jos sattuu juomaan vaikka pullollisen viskiä ja syömään sian, jossain randomeissa orgioissa. Siis sellaistahan ei ole koskaan tietenkään tapahtunut, tämä on sellainen potentiaalinen kauhuskenaario. Ja sen toteutuessa voi sitten murahtaa että hei armo edellä. Meillä on nyt kaikki langat käsissämme laskeutua paastonaikaan. Huomennakaan ei tarvitse oikeastaan muuta kuin herätä ja jättää yksi aamutupakoista väliin, niin olemme jo voiton puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Epistä

  Maija ja Suvi ”Te uskonette       meit' tuntijoiksi paikan tään, mut oomme       me myöskin matkalaisia kuin tekin.” * Kieltäydyn tied...